Matematik

Andengradspolynomium

06. november 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = -x2 +6x+1   og g(x) = x2-.2x+7

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkter mellem grafen for f og grafen for f. .

Den røde er f(x) og blå er g(x)

Prøvede at sætte de to funktioner lig med hinanden, men det giver ikke mening. Hvordan kan opgaven løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2015 af SådanDa

Lad os prøve at sætte dem lig med hinanden igen:

f(x)=g(x) -> -x2+6x+1=x2-2x+7 -> 0=2x2-8x+6 (jeg har blot rykket alt over på en side)

Nu har du en andengradsligning, løsningerne til denne er så de x-værdier hvor graferne skærer hinanden, disse x-værdier kan du blot sætte ind i en af dine funktioner for at få y-værdierne! :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7  <=>

-2x2 + 8x - 6 = 0  <=>

x2 - 4x + 3 = 0 

D = (-4)2 - 4*1*3 = 4

x = (4 ± √4)/2  <=>

x = 1 ∨ x = 3

Find så y-værdierne ved at sætte ind i enten f(x) eller g(x)


Svar #3
06. november 2015 af lglglgmama (Slettet)

Aha.....Der kan man se. Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.