Matematik

Integral og TP

06. november 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har jeg opstillet det rigtigt? For når jeg skriver det ind i mathcad vil den ikke regne ud.

\frac{\int_{8}^{0}x*y((x)-0,25*x)dx}{\int_{8}^{0}y((x)-0,25*x)dx}

jeg har bestem en linje l=0,25x


Svar #1
06. november 2015 af nejvelda

Hov glemte at uploade opg..

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af SådanDa

Du kan i hvert fald ikke tage et integral fra 8 til 0 :) Den mindste værdi nederst og den største øverst!


Svar #3
06. november 2015 af nejvelda

Jeg har bare skrevet forkert her :D i mathcad er det rigtigt.. når jeg skriver i maple eller nspire så virker det helelre ikke.. men kan ikke se hvad jeg har gjort forkert eler hvordan det ellers skulle være..


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2015 af SådanDa

Haha, ja okay, fair nok :)

Jeg har lidt svært ved at forstår præcis hvad du gør, men som jeg forstår det skal du så ikke finde:

\frac{\int_0^8 x(y(x)-l(x))\textup{d}x}{\int_0^8 (y(x)-l(x))\textup{d}x}=\frac{\int_0^8 x(x^{\frac{1}{3}}-0,25x)\textup{d}x}{\int_0^8 (x^{\frac{1}{3}}-0,25x)\textup{d}x} det får jeg til 3,04762? 


Svar #5
06. november 2015 af nejvelda

Jeg har desværre ikke noget facit på det, men mon ikke det er rigtigt.. kan altid sammenligne med de andres, taak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2015 af Therk

Screenshot det du har. Det er nok en tastefejl. Har du defineret y(x)? Ellers skal du nok se om ikke du mangler nogle gangetegn (*).

Der er intet i vejen med at integrere fra 8 til 0.


Svar #7
07. november 2015 af nejvelda

#4 ser ud til at være rigtigt, det er der nemlig mange der har fået :)


Skriv et svar til: Integral og TP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.