Matematik

Finde x-værdi for (x+4)(e^x-5)=0

07. november 2015 af Leopoldo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal finde ud af hvad x er i:

(x+4)(e^x-5)=0

Problemet er bare at jeg, tror jeg fucker op i nogle af paranteserne, samt ikke er helt sikker på hvornår jeg skal bruge ln.

Jeg har selv prøvet at dele dem op i forskellige paranteser, hvor man tager dem led for led, samt prøvet at dividere med hele paranteser, men har ikke kunnet få det til at virke. Er normalt god til ligninger, og forstår godt hvilke faktorer er modsat hinanden. Det er kun udregningen jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2015 af SådanDa

Du bør bruge nulreglen, altså (x+4)(ex-5)=0 <=> x+4=0 eller ex-5=0.

Nu skal du så løse disse to simplere ligninger, det tror jeg godt du kan finde ud af! :)


Svar #2
07. november 2015 af Leopoldo (Slettet)

Super tak!

Så ved jeg det til næste gang :)


Skriv et svar til: Finde x-værdi for (x+4)(e^x-5)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.