Matematik

Differentialkvotient

07. november 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, som kan forklare mig trinvist, hvordan jeg skal løse denne opgave?
 

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x)=x1/2, der har hældningskoefficienten 2.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2015 af StoreNord

Differentièr f(x)=x1/2            

  altså:           Differentièr f(x)=\sqrt{x}       er du med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2015 af Soeffi

#0. Du skal bruge tangent-ligningen: y = f'(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 findes af ligningen f'(x0) = 2.


Svar #3
07. november 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Jeg er ikke helt med.. kan jeg få et eksempel på udregning af denne type?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2015 af Soeffi

#3. Prøv at differentiere f(x) = √x til at starte med.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.