Matematik

Potensfunktion

07. november 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Går ud fra man skal bruge denne her formel: (p/100)+1 men lad os sige at jeg anvender formlen så får jeg 1,2 meter og 1,32 minutter. Skal jeg forstå det som om 1 = 60 min --> 60 + 32 = 92 eller hvad? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når neddykningsdybden forøges med 20%, svarer det til at x bliver ganget med en faktor 1,20.

b * (1,20x)a = b * 1,20a * xa = 1,20a * f(x)

Så den tilladte tid bliver ganget med en faktor 1,20a. Det bliver oplyst, at tiden aftager med 32%, dvs. reduceret med en faktor 0,68. Heraf har vi

1,20a = 0,68  <=>

a = log(0,68)/log(1,20) = -2,115

 

Så kan du finde b af

75 = b * 15-2,115


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2015 af 123434 (Slettet)

Du har punktet (x1;y1)=(15,75)

neddykningsdybden, 15 meter, forøges med 20%

x2=15*1,2=18. 

neddykningstiden, 75 minutter, aftager med 32%

y2=75*0,68=51

(x2,y2)=(18,51)

Vi har punkterne (15,75) og (18,51)

a=x2-x1√y2/y1

a=18-15√(51/75)=0,8794

b=y1/ax1

b=75/0,879415=515,54

f(x)=515,54*0,8794x


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2015 af 123434 (Slettet)

Undskyld, det er jo en potensfunktion og ikke en eksponentiel funktion

Du har punktet (x1;y1)=(15,75)

neddykningsdybden, 15 meter, forøges med 20%

x2=15*1,2=18. 

neddykningstiden, 75 minutter, aftager med 32%

y2=75*0,68=51

(x2,y2)=(18,51)

Vi har punkterne (15,75) og (18,51)

a=log(y2/y1)/log(x2/x1)

a=log(51/75)/log(18/15)=-2,115

b=y1/x1a

b=75/15-2,115=23041

f(x)=23041*x-2,115


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.