Matematik

Sinusrelationer

14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået en opgaveformulering, som lyder således:

Det skæve tørn i Pisa er 55,2 højt og afviger m fra lodlinjen. Beregn den spidse vinkel (hælndningsvinklen), osm tårnet danner med lodlinjen.

Tårnet har ikke altid været så skævt som nu. Hvor meget afveg tårnet fra lodlnjen, da hændlingsvinkel kun var 1 grad?

.. til den første del af opgaven har jeg beregnet følgende;

Sin(B) = b/c

Sin(B) = 4,27/55,2 = 0,077

Sin^-1(0,077) = 4,4 grader.

Men til den anden del af opgaven ved jeg ikke rigtig, hvordan jeg gør? Jeg har to vinkler og en side. Jeg tror godt, at jeg kan bruge b/sin(B) = c/sin(C), men er ikke særlig god til disse. Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke bruge sinusrelationerne, men samme metode som før, blot "bagfra".

Find sin(1º), gang med højden og du har resultatet.


Svar #2
14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Forstår det ikke rigtigt, er helt blank. Hvordan finder jeg sin(1grad)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Brug lommeregneren, ligesom du sikkert har brugt den til første spørgsmål.

Hvis din lommeregner ikke kan regne i grader, så gang med pi og divider med 180, så har du vinklen i radianer og kan slå sin op.


Svar #4
14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Sin(1) = 0,017
Og så ganger jeg det med 55,2?

0,017*55,2 = 0,9384

Vil det så sige, at lodlinjen er 0,9384 m?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja, men du bør runde af til 2 decimaler.


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.