Matematik

Hjælp til ensvinklede trekanter

16. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det plejer ikke at være svært, men synes lige det hele blev svært, når de to trekanter ikke ligner hinanden


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2015 af StoreNord

Du skal tegne den store trekantant  så den ligner den lille, bare større; og så køre dem sammen.

Spejlvend den store og 6-kateten vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2015 af 123434 (Slettet)

lABl og lDEl er ensvinklede. Keep that in mind

Forstørrelsesfaktoren, k, kan findes ved se på størrelsesforholdet mellem lABl og lDEl

k=lDEl/lABl=6/5=1,2

Siden lDEl er altså 1,2 gange større end lABl

lACl er ensvinklet med lDFl. Vi ved, at lACl er 3, og at lDFl er 1,2 gange større end siden lACl

lDFl=lACl*k

lDFl=3*1,2=3,6

lDFl er altså 3,6


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2015 af StoreNord

\frac{5}{DF}=\frac{3}{6}\Leftrightarrow DF=\frac{5*6}{3}=10


Skriv et svar til: Hjælp til ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.