Matematik

numerisk værdi

16. november 2015 af Stræbende - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg disse ligninger?

1. | x + 2 | = x + | 3 - 2x |

2. | 3x2 - 4x + 1 | = 2x + 8

3. | 2x2 - 4x + 2 | = | 2x2 - x + 4 |

4. | -x2 + x + 5 | = | 2x2 - x - 3 |


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af SuneChr

Man deler op i tilfælde, hvor udtrykket, indenfor numerisktegnet, er positivt, henholdsvis negativt.
Hvor der er et numerisktegn på hver side af lighedstegnet, bliver der således fire tilfælde at undersøge.


Svar #2
16. november 2015 af Stræbende

Når jeg gør det får jeg ligninger som passer men når jeg skriver dem op på nettet står der at der kun er 2 løsninger på f.eks. den første. Kan du evt. komme med trinene til først løsning så jeg kan tjekke hvad jeg har gjort forkert og  lave resten selv.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2015 af SuneChr

       | x + 2 |  =  x + | 3 - 2x |
  (I)   x + 2 < 0  ∧  3 - 2x < 0 :    - (x + 2)   =  - (3 - 2x)   + x
 (II)   x + 2 < 0  ∧  3 - 2x ≥ 0 :    - (x + 2)   =     3 - 2x     + x
(III)   x + 2 ≥ 0  ∧  3 - 2x < 0 :        x + 2   =   - (3 - 2x)   + x
(IV)   x + 2 ≥ 0  ∧  3 - 2x ≥ 0 :        x + 2   =     3 - 2x     + x


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2015 af 123434 (Slettet)

Nu bliver jeg nysgerrig

l3x2-4x+1l=2x+8

(l) 3x2-4x+1<0 Λ 2x+8<0:   -(3x2-4x+1)=-(2x+8)

(ll) 3x2-4x+1<0 Λ 2x+8<0:   -3x2+4x-1=-2x-8

(lll) x<1 Λ x<4  : x≤1 x≥4

Tænker bare, at jeg har lavet fejl nogle steder


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2015 af Soeffi

#0. 1)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2015 af Soeffi

#0. 2)


Skriv et svar til: numerisk værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.