Matematik

Matemaik

19. november 2015 af umran112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er således:

En funktion f er givet ved, 

(x)=x^3-4,5x^2-30x+3

a) Bestem funktionens nulpunkter 

b) Bestem f^1(x), og bestem monotoniforholdene for f. 

Er der en der vil hjælpe mig med opgaven? 


Svar #1
19. november 2015 af umran112 (Slettet)

Undskyld funktionen er:

f(x) = x^3-4,5x^2-30x+30


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2015 af LubDub (Slettet)

a) sæt f(x) = 0 og løs for x

b) jeg ved ikke helt, hvad du fisker efter, men jeg går ud fra, at du skal finde f '(1)

    for f(x) = xn gælder, at f '(x) = nxn-1 hvorfor

     f '(x) = 3x2 - 9x - 30

     f '(1) = 3·12 - 9·1 - 30 = 3 - 9 - 30 = - 36


Svar #3
19. november 2015 af umran112 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt a), så det du har skrevet er svaret til a)? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2015 af LubDub (Slettet)

til b)
f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter (minimum eller maksimum)

                Disse opfylder f '(x) = 0.

Herudfra fastlægges monotoniintervalerne.

Fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller fastlægger monotonien for f(x).

Hvis  f '(x) > 0 ∀x ∈ [a;b], er f voksende i [a;b].
Hvis  f '(x) < 0 ∀x ∈ [a;b], er f aftagende i [a;b].
Hvis  f '(x) = 0 ∀x ∈ [a;b], er f konstant i [a;b].


Skriv et svar til: Matemaik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.