Matematik

Nulhypotese

20. november 2015 af jesper2424 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn ved hjælp af et statistisk test nulhypotesen om, at sandsynligheden, for at investering i Danske Bank aktier giver højere afkast end investering i Nordea aktier, er lig 50%. Data er binomialfordelt.

Sandsynligheden for at Danske Bank Aktier giver højere afkast er 15/25 eller 60%.

Er det rigtigt at jeg så skal finde P(X≥15), hvor at X~B(25,0,5)?

Dvs. P(X≥15) = 0,097 eller 9,7 % og derved afvises nulhypotesen ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af SådanDa

Metoden ser ud til at være rigtig :)

Jeg er dog ikke helt med på de 9,7%? Jeg ved ikke hvordan du er kommet frem til det, men jeg får ikke det samme?

http://www.wolframalpha.com/input/?i=binomial+dist+%2825%2C1%2F2%29+P%28X%3E%3D15%29


Svar #2
20. november 2015 af jesper2424 (Slettet)

Det er fordi jeg har beregnet P(X=15), men fået skrevet P(X≥15)

Jeg er dog ikke sikker på om det skal være P(X=15) eller P(X≥15) når spørgsmålet er om det givere højere afkast?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2015 af SådanDa

Hmm, du skal finde P(X≥15) under din hypotese om 50% sandsynlighed for højere afkast i DB. På den måde finder du jo sandsynligheden for et "værre" udfald, er denne sandsynlighed under 5% ved du at det er meget usandsynligt at din observation skulle forekomme under din hypotese og forkaster derfor hypotesen, men det er den ikke! :)


Svar #4
20. november 2015 af jesper2424 (Slettet)

Dvs. det er korrekt at jeg skal finde P(X≥15) og accepterer nulhypotesen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2015 af SådanDa

Det vil jeg mene, ja! :)


Skriv et svar til: Nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.