Matematik

Sandsynlighedsregning

21. november 2015 af oliverdue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at vise at hændelserne A og B er uforenelige.

A= en tilfældig udvalgt dreng er kejthåndet

og

B= en tilfældig udvalgt pige er kejthåndet

Jeg ved, at der er 40 elever. 21 af disse er drenge, og 19 er piger.

Jeg ved også, at der er 7 kejthåndede drenge og 8 kejthåndede piger.

hvordan viser jeg så at hændelserne A og B er uforenelige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2015 af SuneChr

Lad Mh være mængden af højrehåndede drenge
Lad Mv være mængden af venstrehåndede drenge      p (A)
Lad Fh være mængden af højrehåndede piger
Lad Fv være mængden af venstrehåndede piger          p (B)
Det må være klart, at  Mv ∩ Fv = ∅   og   Mh ∪ Mv ∪ Fh ∪ Fv indeholder 40 elementer,
og at de fire mængder er indbyrdes disjunkte.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.