Matematik

Hjælp til problemregning!?

21. november 2015 af sanapapas (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Der er denne opgave, som jeg slet ikke forstår så derfor tænkte jeg om der er nogle, som gider at forklare det til mig? ++ Der skal helst være mellemregning med! :)

Sådan lyder opgaven:

- En arv på 45.500 kr. skal fordeles mellem 4 arvinger, sådan så A får 36%, B får 20%, C får 15,5% og D får resten.

Hvor mange % får D?

Hvor mange får de 4 arvinger hver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2015 af blaxx (Slettet)

Dine 45.500 kr. svarer til 100%, så hvis A får 36%, B får 20%, C får 15,5%, så må du derfor kunne udregne den tilbageværende % - hvilket er den del D må få.

Til din anden opgave skal du finde ud af hvor meget (i dette tilfælde for A) 36% er af 45.500 kr. Generelt finder du 1% af et tal ved at dividere med 100 (dvs 45.500/100). Herefter ganger du det med det antal procent du skal have, i dette tilfælde 36. Sådan gør du for alle 4 arvinger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2015 af 123434 (Slettet)

1)

Tilsammen får de alle sammen 100%

D=100%-36%-20%-15,5%=28,5%

D får 28,5%

2)

A får 36% af arven på 45.500 kroner

1% af 45.500:   45.500/100=455

36% af 45.000:  45.500*36=16380

A får 36% af arven, svarende til 16380 kroner

Gør tilsvarende med B, C og D


Skriv et svar til: Hjælp til problemregning!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.