Dansk

Sætningsanalyse

26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan vil i analysere denne sætning? 

På færgen holdt der en bus foran toget

Der = x

Holdt = o 

En bus = trekant 

Er 'på færgen' og 'foran toget' så bare præposionsled?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af jp0000 (Slettet)

Ja, det vil jeg mene. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af Stygotius (Slettet)

 Næh, den går ikke. 

På færgen =adverbial (biled)

holdt = verballed uds.led)

der = "foreløbigt subjekt" (grundled)

en bus = subjekt

foran toget = adverbial


Svar #3
26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Så 'der' er også bare med som et grundled ? 


Svar #4
26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

I denne sætning:

Men en personbil kørte hen foran toget og parkerede mellem bussen og toget

er det så:

en personbil = grundled

kørte = verballed

også er hen foran toget og parkede mellem bussen og toget = adverbialled ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2015 af Stygotius (Slettet)

# 3

Ja, nogle kalder det et foreløbigt grundled. Jeg kalder det et "situativ" fordi det beskriver en situation.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2015 af Stygotius (Slettet)

"parkerede" er  verballed nr.2 til subjektet "en personbll".

NB. Alle præpositionsled er adverbialer.


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.