Tysk

Præpositioner med kasus

26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en oversættelse med fokus på præpositioner med kasus, sætningen lyder således:

Vores tog kørte ind på færgen. På færgen holdt (der) en bus foran toget. 

Jeg har skrevet: 

Unser Zug fährt in die Fähre. Auf der Fähre hält den Bus vor des Zug. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af jp0000 (Slettet)

durch, für, gegen, ohne, um, wider styrer akkusativ.

aus, bei, mit, nach, samt, seit, von, zu, entgegen, gegenüber, m.fl. styrer dativ.

während, wegen styrer genitiv.

an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen styrer både akkusativ og dativ. Du kan finde ud af det med e-reglen. Har I lært den?


Svar #2
26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Jaja, kigger også på et skema med det samme på - men er det da forkert? 


Svar #3
26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

E-reglen har jeg ikke lært? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af jp0000 (Slettet)

Eksmepel:

Manden kører ind i byen (akkusativ)

Manden kører inde i byen (dativ)

Dvs. at hvis du kan sætte e på ord som ind, op, ned m.fl. er det dativ.

Denne regel bruges, når du skal have styr på, om præpositionen styres af dativ eller akkusativ.


Svar #5
26. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Okay tak :-) 

Men hvordan ser den sætning ud jeg har lavet? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2015 af Stygotius (Slettet)

Hvis man kan spørge "hvorhen?", bruges akkusativ

'Hvis man kan spørge "hvor?", bruges dativ.

Nu skulle du selv kunne lave det hele rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2015 af Tyskfødt (Slettet)

Unser Zug fährt in   auf die Fähre.

Auf der Fähre hält   den  = du bruger akkusativ i stedet for nominativ  Bus vor des  = du bruger genitiv i stedet for dativ Zug. (se svar # 6   Hvis man kan spørge "hvor?", bruges dativ)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2015 af Stygotius (Slettet)

Prøv om du kan skrive disse to slætninger på tysk.

1) Hunden ligger (inde) under bordet"           ligge   = liegen - lag - gelegen

2) Hunden lagde sig (ind) under bordet"        lægge = legen - legte - gelegt

hund = Hund m.

bord = Tisch m.

- - -Hvis noget ender et andet sted end hvor det startede, bruges akkusativ.

-Hvorfor hedder det:  a) Heinz fährt auf Urlaub in die Schweiz" og

                                  b) Heinz macht Urlaub in der Schweiz" ???

.


Skriv et svar til: Præpositioner med kasus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.