Matematik

Differenceringsspørgsmål

27. november 2015 af bertel98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP!

Det ligger sådan at jeg er super dårlig til at differencierer.

Jeg har fået 3 opgaver for, men selvom jeg er ærlig talt rimelig blank. Jeg kan godt basis diffenciering, men hvordan ville I løse opgaverne?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af peter lind

1)  Det er en du skal kunne udenad. Du kan slå den op i en tabel eller din bog

2) Brug reglen om differentiation af en brøk. (f/g) = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/g(x)2.

3) Brug reglen om sammensat funktion f(g(x))' = f'(g(x)*g(x)' her med den ydre funktion y7 og den indrefunktion g(x) = x-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2015 af Kemifjols (Slettet)

1) ln(x) = 1 / x

3 f(x) (x-2)^7 - du finder indre og ydre

indre = (x-2)    dif: 1

ydre = x^7      diff: 7x^6

Du skal sige ydre differentieret med indre indsat gange indre differentiere

Dermed bliver det: f(x) = 7(x-2)^6 * 1 = 7(x-2)^6


Skriv et svar til: Differenceringsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.