Matematik

Differentialligning

29. november 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

m*v'=m*g-k*v

Hvordan løser man denne differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af peter lind

brug panserformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2015 af mathon

         v{\, }'+\frac{k}{m}v=g


Svar #3
29. november 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Hej Peter Lind, kan du hjælpe mig lidt på vej :)?


Svar #4
29. november 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Nu, har jeg lige prøvet, vil du ikke lige se om det rigtigt?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2015 af mathon

                                       v(t)=Ce^{-\frac{k}{m}t}+\frac{mg}{k}


Svar #6
30. november 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Tak, Mathon, nu har jeg også integreret udtrykket og får

p(t)=gmt/k+C_1*-m*e^{-kt/m}+C_2 jeg er ikke sikker på C_2, men så får jeg en opgaver der beder mig om at finde de to integrationsfaktorer, da jeg ved

p(0)=pog v(0)=vo altså jeg ville mene de begge ville være 0, men det ved jeg ikke?


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.