Matematik

Optimering

30. november 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal have hjælp til denne optimeringsopgave... nogen der kan hjælpe mig? I spørgsmål a er jeg godt klar over, hvad ligningen fortæller, men hvordan jeg skal vise, at arealet kan skrives som den formel, der er givet er jeg i tvivl om. Desuden vil jeg gerne have et start-op-boost til b'eren. Opgaven er vedhæftet

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Optimering.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af SådanDa

Du ved at arealet af et sådan kvadrat er længde gange bredde, altså her A=x·y, kig på din ligning x+2y=10, hvis vi isolerer y får vi: (10-x)/2=y , sæt dette y ind i din formel for arealet.


Svar #2
30. november 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Ok, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af SådanDa

Hvis du også mangler hjælp til at få startet på b'eren, så skal du løse ligningen f'(x)=0 :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.