Matematik

Løsningsmængde til andengradsulighed

01. december 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x2+2x-4<0

Har beregnet x=1 og x=-2

Hvordan vil I skrive løsningensmængden op

Har fuldstændig glemt, hvordan man gør

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2015 af StoreNord

]-2,1[


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2015 af SuneChr

Når koefficienten til x2 er positiv, vender parablen grenene opad.
Funktionsværdierne er negative for x beliggende mellem rødderne, rødderne er ikke med.
Løsningsmængden L kan så skrives
L = { x | 2x2 + 2x - 4 < 0 } = { x | - 2 < x < 1 }
 


Svar #3
02. december 2015 af 123434 (Slettet)

1)

1/2x2+4x+6>0

x=-2 og x=-6

 er større eller lig med 0. Løsningsmængden skal være større eller lig med 0

[-2,∞[

2)

x2-2x-3>0

x=1 og x=-1

løsningen skal være større eller lig med 0

]-∞,1]

Har jeg fat i noget af det rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2015 af SådanDa

i 1) har du ret i at uligheden er opfyldt for x i [-2,∞[ men den er også opfyldt for x mindre end -6, altså i intervallet fra ]-∞,-6] generelt med andengradspolynomier skal du tjekke om uligheden er korrekt for x i intevallet mellem rødderne eller for x udenfor intervallet mellem rødderne! :)


Skriv et svar til: Løsningsmængde til andengradsulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.