Matematik

Indekstal

07. december 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tabel viser oplysninger om udviklingen i kiloprisen på lammekød. 

År:             2007          2010                2013

Kilopris:    109 kr.      120kr.                           

Indekstal                    122,3                 138,1

Bestem kiloprisen på lammekød i 2013: 

138,1/100*109 =150,5 kr. 

Bestem, indekstal for kilopris på lammekøs i 2007: 

150,5/109*100=138

Er ovenstående udregninger rigtige eller?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af PeterValberg

Video nr. 6 på denne [ VIDEO-LISTE ] handler om indextal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2015 af SådanDa

Hagen ved denne opgave er tilsyneladende at man ikke for eksplicit oplyst sit basisår. Men hvis man bruger formlen: Indekstal=kilopris/kiloprisbasisår*100 kan man finde værdien i basisåret som kiloprisbasisår=kilopris/indekstal*100, dette kan du bruge på året 2010, på denne måde finder du værdien i basisåret og kan regne resten? :)


Svar #3
07. december 2015 af annahansen2 (Slettet)

Så det jeg har gjort er forkeert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2015 af SådanDa

Det ville jeg mene, du har vist brugt 109 som værdien i basisåret, men så skulle indeksåret i 2010 jo være 120/109*100=110,1, hvilket den jo ikke er?


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.