Matematik

Differentialligning

07. december 2015 af 17P (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Hvis jeg har denne differentialigning:

dN/dt=-b*K*N

Kan jeg så bruges denne formel til at bestemme løsningen?:

N(t)=N0*e-b*t

Bare hvor den udvides til:

N(t)=N0*K0*e-b*t

Eller skal jeg bruge en anden formel?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af mathon

Du skal bruge en anden formel:

                  N(t)=N_0\cdot e^{-bK\cdot t}


Svar #2
07. december 2015 af 17P (Slettet)

Men min differentialligning indeholder to funktioner – K og N, kan man så godt bruge den overstående formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2015 af mathon

Ovenstående kan kun benyttes, hvis K er en konstant.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.