Matematik

regneregel?

07. december 2015 af BrainyBrain - Niveau: B-niveau

Eks.

8 * ln(4) + k = 5


k = 5 - 16 *ln(2) 

Hvilken regneregel er der brugt her? .. Altså fra 8 * ln(4) til  16 *ln(2) 

Jeg kan godt se logikken, men er ikke helt med på, hvorfor man på dividere med 2 inde i ln(4), for så at gange 8 med 2..

(Hvis der altså overhovedet findes en regneregel for det)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af PeterValberg

ln(4) = ln(22) = 2·ln(2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. december 2015 af BrainyBrain

Nå ja, selvfølgelig.. Tusinde tak :)


Skriv et svar til: regneregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.