Matematik

Logaritmefunktioner:

13. december 2015 af ibrahimibo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Eksponentielle udviklinger kan også skrives på formen

f(x)=b*e^kx

Bestem formler for fordoblings- og halveringskonstant udtrykt ved k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af MatematikStuderende (Slettet)

Der er et par potensregneregler du kan anvende, som siger at a^{p\cdot k}=a^p\cdot a^k. Så du kan dele det i e^x og e^k, og så samle e^k til en konstant, a. Så du bruger bare det udtryk du allerede kender, men i stedet for a siger du e^k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2015 af mathon

                f(x+X_2)=2f(x)

                b\cdot e^{k(x+X_2)}=2f(x)

                \left (b\cdot e^{k} \right )\cdot e^{kX_2}=2f(x)

                f(x)\cdot e^{kX_2}=2f(x)

                e^{kX_2}=2

                kX_2=\ln(2)

                X_2=\frac{\ln(2)}{k}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af mathon

                f(x+X_{\frac{1}{2}})=\tfrac{1}{2}f(x)

                b\cdot e^{k(x+X_{\frac{1}{2}})}=\tfrac{1}{2}f(x)

                \left (b\cdot e^{k} \right )\cdot e^{kX_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}f(x)

                f(x)\cdot e^{kX_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}f(x)

                e^{kX_{\frac{1}{2}}}=\tfrac{1}{2}

                kX_{\frac{1}{2}}=\ln\left(\tfrac{1}{2}\right)

                X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(\tfrac{1}{2})}{k}


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.