Matematik

Negativt arealfunktion

14. december 2015 af kattepigen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

er der nogen der kan komme med et eksempel hvor arealet af et integrale bliver negativt. Jeg ved nemlig at 

en graf som er under x-aksen vil give et areal som er negativt. 

mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af SuneChr

f (x) = (x - x1)·(x - x2)  har rødderne x = x1 og x = x2
Punktmængden, begrænset af intervallet mellem rødderne og kurven for f , ligger helt under x-aksen.
Integreres f over dette interval, vil man få et negativt tal for det bestemte integral.
For at konvertere til arealet sættes numerisktegn omkring for at gøre arealet positivt.
________________
# 0  Det hedder integral. Man kan ikke sige arealet af et integral, men arealet af en punktmængde. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2015 af PeterValberg

I forlængelse af #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2015 af SuneChr

.
SP 1412152348.GIF

Vedhæftet fil:SP 1412152348.GIF

Skriv et svar til: Negativt arealfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.