Matematik

Havegrill

14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er i gang med denne opgave: En landmand ejer en eng, der støder op til en å. Han ønsker at indhegne en del af engen, og det indhegnede areal skal sammen med åen have form af et rektangel -  Landmanden har i alt 480 meter hegn til sin rådighed

har vedhæftet en fil som viser mig beregne opgaven. Er den korrekt?


Svar #1
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

her

Vedhæftet fil:hula.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2015 af PeterValberg

Prøv lige at vedhæfte filen igen, for den kom ikke med i første forsøg :-)

Okay, det gjorde den så, mens jeg skrev linjen ovenover :-)
Jeg indsætter lige dit billede her:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

ja....


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2015 af PeterValberg

Hvis du skal bestemme siderne på rektanglet således, at arealet bliver størst muligt,
så skal du sådan set bare bestemme x-koordinaten til parablens toppunkt, det er den
optimale værdi for x (bredden), men det optimale areal får du, når indhegningen er
et kvadrat, og opgaveteksten lød på et rektangel?

Kan du vedhæfte opgaveteksten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

her

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2015 af PeterValberg

Hvad har overskriften "Havegrill" egentligt med denne opgave at gøre ? :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2015 af PeterValberg

Okay, jeg havde i #4 ikke lige tænkt på, at åen udgør den fjerde side :-)
Du skal bare bestemme parablens toppunkt, hvor x-koordinaten er den
optimale bredde og y-koordinaten er indhegningens areal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

men er det har jeg vel gjort?

Ups overskriften er en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2015 af PeterValberg

Det er det nemlig, du mangler dog lige at bestemme værdierne for x, y og arealet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

Undskyld jeg spørger dumt, men hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2015 af PeterValberg

Arealfunktionen

A(x)=-2x^2+480x

har toppunktet

T_p=\left(\frac{-480}{2\cdot(-2)}\,,\,\frac{-(480^2-4\cdot(-2)\cdot 0)}{4\cdot(-2)} \right )

jf. formlen for beregning af toppunktet for en parabel.

Førstekoordinaten er den optimale bredde x
Andenkoordinaten er det optimale areal
Længden y bestemmes som 480 - 2x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
14. december 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

nåår du er i gang med at forklare for opgave b?


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. december 2015 af PeterValberg

Svaret til opgave b er netop y-koordinaten for parablen (der jo er graf for arealfunktionen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Havegrill

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.