Matematik

Maclaurinrækker

16. december 2015 af guli92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har en opgave her, som er underdelt i yderligere 6 opgaver. Spørgsmål 1 kan jeg godt finde ud af, men jeg kan ikke komme videre med de andre. Jeg forstår ikke hvad jeg skal :-( Nogen der kan hjælpe?

Opgaven vedhæfter jeg som billeder :-)


Svar #1
16. december 2015 af guli92 (Slettet)

Her er anden del af opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2015 af peter lind

Hvis du kalder x2 = y kan du skrive funktionen som (1-x2) *1/(1+y)

Brug den fundne mcLaurin række for 1/(1+y)  og insæt x2. Gang derefter parenteserne ud


Svar #4
16. december 2015 af guli92 (Slettet)

#3

Hvis du kalder x2 = y kan du skrive funktionen som (1-x2) *1/(1+y)

Brug den fundne mcLaurin række for 1/(1+y)  og insæt x2. Gang derefter parenteserne ud

Er det til sp. 2 jeg skal gøre det her?


Svar #5
16. december 2015 af guli92 (Slettet)

Hvad med x^2 i tælleren, hvad gør jeg med den? bliver den ikke også x^2=y ? 


Svar #6
16. december 2015 af guli92 (Slettet)

Vil du måske vise, hvordan du ganger parenteserne ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2015 af peter lind

Der er ingen grund til at kalde x2 for y i tælleren. Når jeg gør det i nævneren er det fordi du har McLaurin rækken med den betegnelse

du får  (1+x2)( 1-y + y2 ....     Erstat y med x2 og gang ud


Skriv et svar til: Maclaurinrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.