Matematik

Hjælp til kvadratrodsligning!

17. december 2015 af Mathusse - Niveau: 8. klasse

Hej! Jeg har et valgfag på min skole der hedder matematik for nørder, og vi har fået noget hjemmeregning for. Jeg var der ikke sidste gang, men alligevel har jeg fået arkene af mine kammerater. Der er én ligning jeg ikke kan løse, da jeg ikke ved hvordan. Tak for hjælpen på forhånd!

Ligningen lyder: (4√11+3√2)(4√2-3√11)=

Jeg har dog fået gjort lidt på den. Jeg har fået lavet den til det her: 16√22-12√121+12√4-9√22=  men jeg ved ikke hvad jeg skal herfra. Igen tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2015 af PeterValberg

Jeg skal lige være sikker, - ser din opgave således ud:

(4\sqrt{11}+3\sqrt{2})(4\sqrt{2}-3\sqrt{11})=\,_{.....}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. december 2015 af Mathusse

Ja, præcis sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2015 af PeterValberg

Du har gjort det rigtigt indtil videre

16√22-12√121+12√4-9√22 = 16√22 - 12·11 + 12·2 - 9√22 = 7√(22) - 108

så kan du sådan set ikke gøre mere ved den :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. december 2015 af Mathusse

Mange tak Peter!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2015 af PeterValberg

Det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2015 af mette48 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men en reduktion.


Skriv et svar til: Hjælp til kvadratrodsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.