Matematik

Laplace Inverse

30. december 2015 af aatgsue (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er den inverse Laplace transformation: F(s) = (s+1)/(s^2-s+2)

Jeg vil gerne ændre nævneren til denne form

(s-a)2 + w2 
 

herved fås

(s-a)2+w2 = s2-s+2

Da a ikke indgår på den højreside, antages der at den er lig 1 således jeg nu har

(s-a)2+w2 = (s-1/2)^2 - s+w

jeg er dog her i tvivl om hvad jeg skal gøre med s? w kan jeg godt lave om til i anden ved at bruge kvadratrod.


Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2015 af peter lind

a≠1 og det bruger du jo heller ikke. Du kan enten bruge kvadratkomlementering på højre side eller du kan bruge reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på venstre side. Bruger du det sidste får du

s2+a2-2as +w = s2-s+2   hvoraf ses at -2a= -1 <=> a=½ og a2 + w= 2=


Svar #2
30. december 2015 af aatgsue (Slettet)

jeg har også sat min a=1/2 men jeg har problemer med at bestemme w2

w=2

så må 

w2=(kvadratrod(2))2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2015 af mathon

Du kan bruge kvadratkomplettering på højre side

            F(s)=\frac{s+1}{\left(s-\tfrac{1}{2}\right)^2+\tfrac{7}{4}}


Svar #4
30. december 2015 af aatgsue (Slettet)

så for at få 7/4 skal jeg bruge kvadratkomplettering, som bruges til 2. gradsligninger? 


Svar #5
30. december 2015 af aatgsue (Slettet)

Jeg har fået 7/4 nu mange tak :)


Skriv et svar til: Laplace Inverse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.