Kemi

Reaktionshastighed og hastighedsudtryk

03. januar 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal definere henholdsvis reaktionshastighed og hastighedsudtryk. Er der nogle der kan hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

Reaktionshastighed defineres som koncentrationsændring per tid.

      For en en reaktant A:
                                                v=-\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}

      For en et produkt C:
                                                v=\frac{\mathrm{d}\left [ C \right ] }{\mathrm{d} t}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2016 af mathon

Hastighedsudtryk for en reaktant:

                                                          -\frac{\mathrm{d} [A]}{\mathrm{d} t}=k\cdot [A]^x

        for en 0.ordens reaktion:
                                                          -\frac{\mathrm{d} [A]}{\mathrm{d} t}=k\cdot [A]^0=k

                                                          [A]_t=-kt+[A]_0

        for en 1.ordens reaktion:
                                                          -\frac{\mathrm{d} [A]}{\mathrm{d} t}=k\cdot [A]

                                                          [A]_t=[A]_0\cdot e^{-kt}

        for en 2.ordens reaktion:
                                                          -\frac{\mathrm{d} [A]}{\mathrm{d} t}=k\cdot [A]^2

                                                          [A]_t=\frac{1}{kt+{[A]_0}^{-1}}


                                


Skriv et svar til: Reaktionshastighed og hastighedsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.