Matematik

Andengradsligning

05. januar 2016 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan bestemmer man b-værdien ud fra den her parabel. Jeg ved at c-værdien er 120. Jeg har vedhæftet det som billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af peter lind

Parablen har rødderne  -150 og 160. Den kan derfor skrives som a(x-160)(x+160)


Svar #3
05. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

Men jeg kender jo ikke a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2016 af Soeffi

#3 Men jeg kender jo ikke a?

Der gælder for x = 0 (midten af den punkterede linje under broen) at 

a(0 - 160)(0 + 160) = 120 <=> a·1602 = 120


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2016 af peter lind

b kan findes uden kendskab til a  a*(x-160)(x+160) = a*x2-a*1602


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2016 af mathon

Parabelformel:
                                  y=ax^2+c=a(x^2-25600)=ax^2-25600a
og
                                  c=-25600a=120

                                  a=\frac{120}{-25600}=-213\tfrac{1}{3}

                                  y=-213\tfrac{1}{3}x^2+120


     


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2016 af Soeffi

#4 Rettelse: ... - a·1602 = 120

Svar #8
06. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

Men hvor bliver b så af i forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2016 af mathon

#8

For en 2.gradsfunktion f(x)=ax^2+bx+c\; \; \; a\neq 0 med toppunktet beliggende på y-asken er ,
da
            x=\frac{-b}{2a}=0\Leftrightarrow b=0


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2016 af mathon

For en 2.gradsfunktion f(x)=ax^2+bx+c\; \; \; a\neq 0 med toppunktet beliggende på y-aksen x=0 er b=0
da
            x=\frac{-b}{2a}=0\Leftrightarrow b=0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.