Matematik

Færdighedsregning

06. januar 2016 af Aman1945 - Niveau: 9. klasse

Hej! jeg er i gang med at lave en frivillig færdighedsregning da jeg snart skal til terminsprøve. Men det er nogle opgaver som jeg har svært ved, så jeg har brug for en forklaring. Der er måske lidt mange opgaver, men håber alligevel i vil hjælpe! :) 

1. Sæt literprisen for sodavand i rækkefølge. Start med den billigste literpris. 
2 L koster 16,95 kr.

33 cL koster 5 kr.

1,5 L koster 12 kr.

0,5 L koster 12,50 kr

2. Stine har en bankkonto. Pga. renter vokser hendes saldo på et år fra 1000 kr. til 1025.

På et år har hun fået ? kr. i rente
Rentesatsen på bankkontoen er ? % om året. 

3. På en bærbar computer er der 15 % af batteritiden tilbage. Der er strøm til 48 minutter. 

Hvor mange minutters batteritid har en fuld opladning?
Hvilket klokkeslæt løber computeren tør for batteri? 22 : ? 

4. Løberuten omkring en sø er 2 km. Ruten er på kortet 10 cm

Hvad er kortets målestok 1: ?

5. Hvad er forskellen mellem tallene -12 og 34? 

6. Reducér. 
          4 + x – (4 – x) = ?

7. Løs ligningen: 

    1 (brøk) x + 2 = 10
    4

8. Facit som decimaltal:

1/5 + 3/10 (brøk) 

9. På et krydstogtskib var 2/5  tyskere,1/4   englændere og 1/10 danskere. Resten var hollændere. 

Hvor stor en brøkdel udgør hollænderne?

Håber i kan hjælpe! tak på forhånd 

           


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af Soeffi

#0 1. Sæt literprisen for sodavand i rækkefølge. Start med den billigste literpris. 

2 L koster 16,95 kr.

33 cL koster 5 kr.

1,5 L koster 12 kr.

0,5 L koster 12,50 kr           

Hvilke tanker gør du dig her...hvilken enhed skal du f.eks. ende med at få?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af Capion1

9)
Det samlede antal passagerer er "en hel"   1/1 = 1   
Hollændere udgør så  1/1 - ( 2/5 + 1/4 + 1/10 )
Forlæng brøkerne med fællesnævneren 20, reducér og forkort til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2016 af Capion1

8)
Lav 1/5 om til tiendedele og læg brøkerne sammen.
Tiende-delene, i et decimaltal, er første pladsen til højre for kommaet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2016 af Capion1

7)
Du mener sikkert
1/4·x + 2 = 10
1)  Træk 2 fra på begge sider,
2)  Gang med 4 på begge sider.


Svar #5
06. januar 2016 af Aman1945

Kan du ikke vise hvordan du regner det ud? for jeg fortår ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2016 af Capion1

6)
Parentesen er en "minus parentes".
Den hæves ved at ændre fortegnene på leddene indenfor parentesen.
Reducér herefter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2016 af 656

Jeg har besvaret opgaverne i det vedhæftede worddokument.

Nogle af opgaverne er jeg lidt i tvivl om hvad går ud på.

Vedhæftet fil:Matematik-hjælp.docx

Svar #8
06. januar 2016 af Aman1945

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2016 af 656

Var så lidt. Du må selfølgelig gerne skriv hvis du har brug for at få en uddybelse af svarene. Desuden må der gerne uddybe de spørgsmål jeg af gode grunde ikke har besvaret. Hvis du ikke selv allerede har løst dem.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2016 af jegbrugerstudieportalen (Slettet)

Hej Aman

jeg forstår godt at du ernervøs men her er lidt hjælp til dig.

Til terminsprøve vil du med 100 % komme op i de prøver som er på hjemmesiderne under.

Enten bliver 2015 december ellers bliver det 2015 maj og jeg har vedlagt linkene til dem begge.

Se på dem og du vil med garanti blive lettet.

https://www.uvm.dk/Uddannelser/Folkeskolen/Folkeskolens-proever/Censur-og-evaluering/Rettevejledninger

https://www.uvm.dk/Uddannelser/Folkeskolen/Folkeskolens-proever/Censur-og-evaluering/Rettevejledninger/Tidligere-rettevejledninger


Svar #11
06. januar 2016 af Aman1945

Tusinde tak! er du helt 100p, at det er nogen fra 2015 jeg kommer op i??


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2016 af jegbrugerstudieportalen (Slettet)

99 procent sikker.

men jeg er 100 procent sikker at hvis hvis du fx kommer op i maj 2015 din første dag så vil resten også være fra maj 2015.

Terminsprøve varer normalt en uge så du kan bare se datoen på opgavesættene fra den første dag du skal op og dernæst ved du at resten af prøverne vil vil være fra samme dato.


Svar #13
10. januar 2016 af Aman1945

Kan du måske finde rettearket til en reskrivning kaldt "orkanen Sandy"? det kunne virkelig hjælpe mig! 


Skriv et svar til: Færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.