Matematik

Funktionsforskrift

06. januar 2016 af kaneljusen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har problemer med spørgmål b. Altså opstille en funktionsforskrift for nedenstående.

Der er jo 11 spillere på et fodboldhold men er blank med det næste. Hjælp :)

I en artikel i en avis kunne man før en fodboldlandskamp i Parken læse at fodboldspillerne i tilfælde af en sejr har forhandlet sig frem til en bonusaftale, hvor de hver især modtager 1,30 kr. pr. tilskuer og en sejrsbonus på 19.500 kr.

a) Hvad vil en spiller få i bonus, hvis holdet vinder kampen, og der er 25000 tilskuere?

b) Opstil en funktionsforskrift, hvor x er antal tilskuere og y er beløbet spillerne får udbetalt

c) Definér inden for hvilke x-værdier funktionen skal gælde. Med andre ord hvor mange tilskuere kan der som minimum være i Parken, og hvor mange tilskuere kan Parken som maximum rumme (find tilskuerantallet på nettet)


Svar #1
06. januar 2016 af kaneljusen (Slettet)

Er X=x*1,30

Og er Y=y*25000?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2016 af peter lind

Her er en omformulering af teksten. En spiller modtager 19500 kr+1,30 kr*antal tilskuere


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2016 af 656

a) 1,3*25000+19500=52000 kr

b) f(x)=1,3x+19500

c) Det kan du vel selv google dig frem til? 


Svar #4
06. januar 2016 af kaneljusen (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.