Matematik

differentialligninger

11. januar 2016 af klayskelot (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

jeg har en opgave i matematik som jeg har meget svært ved. den lyder:

angiv den løsning til differentialligningen der går gennem (x0, y0), når

dy/dx=x+9-1/x+1. og (x0,y0) = (ln2,0).

jeg ville blive meget glad hvis nogle kunne hjælpe mig^^ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af PeterValberg

Er det:

\frac{dy}{dx}=x+9-\frac{1}{x+1}

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2016 af mathon

#0

sæt parenteser, så udtrykket - som bemærket i #1 - kan læses éntydigt!


Svar #3
11. januar 2016 af klayskelot (Slettet)

#1 ja det er sådan :) som mathon også skriver i #2 skulle jeg have sat paranteser :) det tænkte jeg ikke lige over :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2016 af mathon

                 \textup{d}y=\left (x+9-\frac{1}{x+1} \right )\textup{d}x\; \; \;\; \; x\neq -1

                 \int \textup{d}y=\int \left (x+9-\frac{1}{x+1} \right )\textup{d}x


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.