Matematik

Parabler

12. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg ved ikke hvad b i en parabel er. Kan nogen forklare det?

Hilsen Damon


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

b er differentialkvotienten i punktet (0,c).


Svar #2
12. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Kan du uddybe? Måske på dansk? Noget man kan forstå? 

Anyway! tak for hjælpen. ? ????


Svar #3
12. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Alle spørgsmåltegn skulle have været en pedo smiley. Ikke spørgsmåltegn.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=%E1%B6%98+%E1%B5%92%E1%B4%A5%E1%B5%92%E1%B6%85


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2016 af mathon

Parabel:
                             f(x)=ax^2+bx+c     gennem (0,c)

                             f{\, }'(x)=2ax+b

                             {\color{Red} f{\, }'(0)}=2a\cdot 0+b={\color{Red} b}

b er således differentialkvotienten i skæringspunktet med y-aksen (0,c).


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2016 af Capion1

# 0
Toppunktet for parablen ligger til venstre for y-aksen, hvis a og b har samme fortegn.
Og til højre for y-aksen, hvis a og b har forskelligt fortegn.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2016 af PeterValberg

I forlængelse af #1

b er hældningskoefficienten for tangenten til parablen i punktet (0,c)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
14. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Mange tak allesammen.

Special tak til Peter Valborg.


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.