Matematik

Lidt mat hjælp?

13. januar 2016 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder nu med opgaven, som ses på det vedhæftede billede.

a) og b) har jeg allerede lavet :) Jeg sidder nu fast i c) og ved ikke rigtig hvordan jeg kommer i gang...?

Jeg har forresten fået a) og b) til følgende:

a) f(x) = 2154,7366766794 * 1,3521396041949^x

b) Antal tvangsopløste selskaber i 2012 = 13168,1

Nu er det som sagt bare c) jeg ikke rigtig ved hvordan jeg udregner, så lidt hjælp ville være rart??? :)

Vedhæftet fil: mat 9....png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af peter lind

Du kan enten løse lignigen f(x+Δx) = 2*f(x) med Δx som ubekendt. Der findes også formler, der direkte kan bruges se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Dobbelt betyder jo normalt 'noget gange med to'. Derfor er dette jo blot være en opgave i at bruge fordoblingskonstant formlen, eftersom du har med en eksponentialfunktion at gøre. Denne formel lyder jo som følgende:

T_2=\frac{log(2)}{log(a)}

Hvori du i dit tilfælde jo netop har, at: a = 1,3521396041949.

Så det er bare at bruge denne formel. 

Bard


Svar #3
13. januar 2016 af yasminadem (Slettet)

Nåh ja! Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

Helt fint - selv tak. Skriv endelig, hvis der skulle være noget. 

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2016 af Soeffi

#0. a) I Geogebra kan du lave en tovariabel regressionsanalyse på tallene:

Det giver eksponentialfunktionen: f(x) = 2155·e0,3x. Det svarer til 2155·1,35x, idet e0,3x = (e0,3)x = 1,35x.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#6+7: Var det overhoved nødvendigt? Man lærer jo intet ved at lave en maskine lave tingene for en. 

Bard


Skriv et svar til: Lidt mat hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.