Matematik

En ligning for sammenhængen mellem x og y

14. januar 2016 af Laurakj123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej
Jeg har et lille spørgsmål om ligninger.
Opgaven lyder sådan: angiv en ligning for sammenhængen mellem jernets nummer og vinkelmål.
Jern 1=12 grader
Jern 2=16 grader
Jern3=20 grader
osv. 
Jeg er så lidt i tvivl om man kan sige f(x)=ax+b, så vil opgaven jo give y=4x. Jeg er rimelig sikker på at det er forkert, så er der nogen der har en rigtig formel til hvordan man regner det ud? :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af mathon

                    f(x)=4x+8


Svar #2
15. januar 2016 af Laurakj123 (Slettet)

Men hvordan kom du frem til +8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2016 af mathon

             y=ax+b
              
                    12=a\cdot 1+b
                    16=a\cdot 2+b?       som ved subtrakion giver

                    4=a
som ved indsættelse i                     12=a\cdot 1+b
giver
                    12=4+b
                    b=8

           
                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2016 af mathon

Den i første omgang "fundne" sammenhæng afprøves på
3. jern:
                  y=4\cdot 3+8=20


Svar #5
15. januar 2016 af Laurakj123 (Slettet)

Tusinde tak


Skriv et svar til: En ligning for sammenhængen mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.