Matematik

Andengradsligning

16. januar 2016 af Sofie221 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er gået i stå ved en opgave og forstå simpelthen ikke, hvordan den skal løses. 

opg. 

-x2-8x-4= 0

Håber der er en venlig sjæl der ude, der kan forklare mig det. Tusind tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af AskTheAfghan

Hvor er du gået i stå henne?


Svar #2
16. januar 2016 af Sofie221 (Slettet)

#1

Hvor er du gået i stå henne?

a er vel 1 når der ikke står noget og vi kender b= -8 og c= -4.

Jeg finder diskriminanten som er 80. Da d>0 er der vel to løsninger. Derefter finder jeg x, jeg har vedhæftet billede. Men for at tjekke om jeg har lavet opgaven rigtigt, sætter jeg de værdier jeg har fundet frem til ind i ligningen og så skulle ligningne gerne give 0, hvis den er rigtig. Det gøre dne bare ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af AskTheAfghan

#2     Du er næsten på det rette spor. Faktisk er a = -1. Derved fås diskriminanten D = (-8)2 - 4(-1)(-4) = 48.


Svar #4
16. januar 2016 af Sofie221 (Slettet)

#3

#2     Du er næsten på det rette spor. Faktisk er a = -1. Derved fås diskriminanten D = (-8)2 - 4(-1)(-4) = 48.

Jeg får stadig ikke ligningen til 0, når jeg vil kontroler om jeg har lavet opgaven rigtig... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2016 af AskTheAfghan

#4      Jeg kan ikke se hvad du har gjort. Du er nødt til at vise noget.

Da √D = 4√3, så giver x = (8 ± 4√3)/-2 = -(4 ± 2√3).

Næste gang du spørger om hjælp til noget bestemt, skal du altid vise hvad du har gjort eller svært ved. Vi er ikke nogle tankelæsere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2016 af Soeffi

#2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2016 af StoreNord

Som # 3 siger er diskriminanten 48 og ikke 80.

                              x=\frac{-(-8)\pm\sqrt{48})}{2(-2)}=-4 \pm \sqrt{12}=\left\{\begin{matrix} -0,54\\ -7,46 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.