Matematik

Bestem vinkel V

18. januar 2016 af Sarahjegersmuk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået en opgave hvor jeg skal bestem vinkel V.

Er der nogen der kan forklare hvordan jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2016 af Therk

Kan jeg overbevise dig om at vinkel V er en ret vinkel (90 grader) plus vinklen i den (retvinklede) trekant, som kommer af skråningen? Trekantens kateter består af højden af minidumperen (0,4) og forskellen mellem den øvre længde (1,3) og nedre (1,0).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2016 af Therk

Se billede.

Vedhæftet fil:Untitled-1.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2016 af mathon

                          \tan(\delta )=\left (\tfrac{0{,}4}{0{,}3} \right )\; \; \; \; \; \; v+\delta =180^{\circ}

                          \delta =\tan^{-1}\left(\tfrac{4}{3}\right)=53{,}13^{\circ}

                          v=180^{\circ}-53{,}13^{\circ}=126{,}87^{\circ}

           

            


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2016 af mathon

Jeg har ikke anvendt Therks gule retvinklede trekant, men den "underliggende" manglende retvinklede trekant.


Skriv et svar til: Bestem vinkel V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.