Matematik

Funktionsforskrift

21. januar 2016 af Phillipowich (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har virkelig prøvet mig frem, men kan simpelthen ikke finde frem til det rigtige - derfor spørger jeg nu om hjælp på dette forum.

TEKST:

Ved en matematiktest anvendte eleverne et EDB-program til løsning af opgaven. I en af opgaverne skulle eleverne tegne grafen for funktionen f med forskriften.

f(x)=x^2-2x-3

a) Giv 2 grunde til, at den viste graf ikke kan være grafen for funktionen f.

Den pågældende elev har ved indtastningen af forskriften for f lavet en tastefejl.

b) Hvad har eleven tastet forkert?

Håber i kan hjælpe mig!

- Phillip


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af PeterValberg

Du vedhæfter lige den omtalte graf, ikke?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. januar 2016 af Phillipowich (Slettet)

Jo da! Det må du undskylde.

- Phillip

Vedhæftet fil:graf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2016 af PeterValberg

f(x)=x^2-2x-3= (x-3)(x+1)

Hvilket betyder, at grafen for f har to rødder, - altså skærer
x-aksen i x = -1 og x = 3. Det gør den viste graf ikke (begundelse #1)

Koefficienten til andengradsleddet (1) er positiv for f, hvilket betyder,
at grafen for f skal vende parabelgrenene (benene) opad.
Det gør den viste graf ikke (begrundelse #2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
21. januar 2016 af Phillipowich (Slettet)

Tusind tak, Peter! Jeg har lagt mærke til, at du har været en stor hjælp i dette forum, og det er jeg sgu taknemmelig for. Endelig kunne jeg blive færdig med mit irriterende opgavesæt.

Fortsat god dag!

- Phillip


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2016 af PeterValberg

Mht. elevens tastefejl:
Den vist graf har forskriften:   y = -x2 - 2x - 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2016 af mathon

se evt
 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.