Matematik

paramterfremstilling

24. januar 2016 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

to linjer l og m er givet ved parameterfremstillingerne 

l: (x/y)= (-1/2)+t*(2/1) og m: (x/y): (0/1)+s*(1/-1) 

bestem skæringspunkt S mellem l og m, hvordan skal jeg gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af Capion1

Benyt ikke skråstreg til at adskille x og y men benyt enten et komma eller et semikolon.
  l :    (x ; y) = (- 1 ; 2) + t(2 ; 1)
m :    (x ; y) = (0 ; 1)  + s(1 ; - 1)
Skæringspunktet findes ved at sætte de to parameterfremstillinger lig med hinanden.
Løs da de to ligninger og indsæt enten t i l eller s i m .


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 24 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: paramterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.