Kemi

Propanon

26. januar 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne kemiopgave?

Kemibillede.png

Vedhæftet fil: Kemibillede.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

Forbrænding af acetone M(C_3H_8O)=60{,}096\; \tfrac{g}{mol}
 

a)       

                           2\, C_3H_8O\, _{\textit{(l)}}\; +\; 9\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 6\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 8\, H_2O\, _{\textit{(g)}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

b)
         Forbrændingen formodes at foregå ved normaltryk.

                            n_{propanon}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2016 af mathon

c)
                            m_{propanon}=n\cdot M=n\cdot \left ({60{,}096} \; \tfrac{g}{mol} \right )
 


Svar #4
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

marton: 
Men i b ved man ikke hvad p trykket er.

Er proponon ike C3H6O?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

                        CH_3CH(OH)CH_3=C_3H_8O


Svar #6
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

Men her står bare at ar propanon indeholder 6 hydrogen-atommer: https://da.wikipedia.org/wiki/Acetone


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2016 af mathon

Sorry - jeg læste/tænkte det som propan-2-ol
korrektion:

Forbrænding af acetone M(C_3H_6O)=58{,}080\; \tfrac{g}{mol}
 

a)       

                           C_3H_6O\, _{\textit{(l)}}\; +\; 4\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 3\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(g)}}

c)
                            m_{propanon}=n\cdot M=n\cdot \left (58{,}080 \; \tfrac{g}{mol} \right )


Svar #8
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

Det gør intet :)
Men hvordan finder jeg ud af hvad n er? I forhold yil idealgasligningen kender jeg ikke trykket? Skal jeg bare sætte trykket til 1 atm?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. januar 2016 af mathon

b)
         Forbrændingen formodes at foregå ved normaltryk.

                            

             n_{propanon}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(101325\; Pa)\cdot (894\cdot 10^{-6}\; m^3)}{\left ( 8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{,}15+22)K)}=0{,}037\; mol


Svar #10
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

Men er det stofmængden for CO2 eller propranon?


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. januar 2016 af mathon

                 n_{\mathbf{\color{Red} CO_2}}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(101325\; Pa)\cdot (894\cdot 10^{-6}\; m^3)}{\left ( 8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{,}15+22)K)}=0{,}037\; mol

…nu er jeg ved at vågne :-)


Svar #12
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

I sidste opgave skal man svarer hvilken masse af propan det svarer til. Tror du de mener propranon?


Svar #13
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

a)

C_3H_6O\, _{\textit{(l)}}\; +\; 4\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 3\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(g)}}

Jeg har skrevet:
C3H6O+ 3O2    ->  2CO + 3H2O


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. januar 2016 af mathon

C3H6O+ 3O2    ->  2 CO + 3 H2O    er forkert,

hvilket en hurtig grundstofatomoptælling tydeligt viser.


Svar #15
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

Det var ikke det jeg mente. Jeg tænkte noget og skrevet noget helt andet, men

CH2H5OH + 3O2   ->   2CO2  +  3H2O

Er meget sikker på det er rigtigt.


Svar #16
27. januar 2016 af Sneharusha (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad jeg skal i sidste opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2016 af mathon

#
…du burde være sikker på,
at 
       CH2H5OH + 3O2   ->   2 CO2  +  3H2O     er forkert!      

men

               C2H5OH + 3 O2   ->   2 CO2  +  3 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2016 af mathon

#16
           Spørg din lærer eller beregn begge dele.


Skriv et svar til: Propanon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.