Matematik

punktmængde - integralregning

28. januar 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Skraver på en figur den punktmængde, der består af de (x,y), der opfylder, at

a<x <2 og 0<y<x-1 , 0<a <2

Bestem a, så arealet af punktmængden, er ln 4.

Forstår slet ikke opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af PeterValberg

Oplysningen 0 < y < x-1 fortæller dig, at f(x) = y = 1/x
men er begrænset til første kvadrant, da a < x < 2 og 0 < a < 2

du skal løse ligningen mht. a:

\int_a^2{\frac{1}{x}\,dx}=\ln(4)

kun de værdier for a, der opfylder betingelsen 0 < a < 2 kan bruges :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: punktmængde - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.