Matematik

Hjælp til konvergens.

30. januar 2016 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal snart til eksamen, og vil gerne finde ud af svaret på opgave 2.4) og 2.5). Kan ikke finde ud af dem. Har løst de første i opgaven :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af AskTheAfghan

Hvad har du svaret på delopgave 2.3?

Svar #2
30. januar 2016 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Jeg har svaret at


Y_n \rightarrow Y \quad n.s \quad \text{for} \quad n \rightarrow \infty

Du kender ikke Y i dette tilfælde. 

Man har brugt khinchin-kolgorov , da vi har endeligt endelig varians, samt at

 \sum_{k=1}^{\infty} VY_n < \infty


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2016 af AskTheAfghan

#2     Er det tilladt at sige,   Sn = Yn + ξ ∑k=1n ak   ? 

Du ved, at Yn → Y a.s. for n → ∞ samt at ∑k=1∞ ak konvergerer.


Skriv et svar til: Hjælp til konvergens.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.