Matematik

Trigonometriske funktioner

02. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Angiv f´(xo) for følgende to funktioner:

f1(x)= x-3/x+1

f2(x)= 2x^2-3x/3x^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af mathon

Brug divisionsreglen:

                                    h{\, }'(x)=\left ( \frac{f(x)}{g(x)} \right ){}'=\frac{f{\, }'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g{\, }'(x)}{\left (g(x) \right )^2}

overskriften er særdeles upassende…


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart at kunne se, hvor meget der hører til tælleren og hvor meget der hører til nævneren

Skriv () omkring dem så vi ikke skal gætte


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af mathon

#0

Du mener formentlig:
                                        f_1(x)=\frac{x-3}{x+1}

                                        f_2(x)=\frac{2x^2-3x}{3x^2+1}      men din notation er ikke éntydig…


Svar #4
03. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Ja, det er lige præcis det

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2016 af mathon

                                        {f_1}{}'(x)=\frac{1\cdot (x+1)-(x-3)\cdot 1}{(x+1)^2}=\frac{4}{(x+1)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2016 af mathon

                                       {f_2}{}'(x)=\frac{(4x-3)\cdot (3x^2+1)-(2x^2-3x)\cdot 6x}{(x+1)^2}=\frac{12x^3+4x-9x^2-3-12x^3+18x^2}{(3x^2+1)^2}=

                                                               \frac{9x^2+4x-3}{(3x^2+1)^2}


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.