Matematik

Målestoksforhold

21. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

På en skitse af det nye tæppe, er diameteren 6,5 cm.

Målestoksforholdet er 1:200.

Hvor mange meter er diameteren i virkeligheden?

Hvis det har betydning, så er tæppet en cirkel med 2 kvadrater indeni. 

6,5 cm = 0,065 m. Er det så rigtigt, hvis jeg har ganget de 0,065 m med 200? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2016 af StoreNord

Maalestoksforholdet \; MF=\frac{model}{virkelighed}=\frac{1}{200}=\frac{0,065}{virkelighed}\\ Isoler\; virkelighed \: \; i:\; \; \; \; \; \frac{1}{200}=\frac{0,065}{virkelighed}\\

(Ja du har ret)


Svar #2
21. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet)

Okay, det var rart :-) 


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.