Matematik

Procent og brøker

24. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

En dreng skal trække 2 af de viste kugler. Når en kugle trækkes, lægges den ikke tilbage.

Hvad er sandsynligheden for at trække 2 hvide kugler?

Udregning?

Vedhæftet fil: 14931.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af SuneChr

Første kugle kan trækkes på 8 måder
Anden kugle kan trækkes på (8 - 1) måder, da der er én mulighed mindre.
Da vi ikke kan skelne imellem de to hvide kugler og kan betragte dem som helt ens,
har vi, ved at sige 8·7 muligheder, beregnet dobbelt så mange, som der er, så alt i alt er
der  8·7/2 = 28 muligheder for at trække to vilkårlige kugler. Det kaldes udfaldsrummet.
Netop to hvide kan kun trækkes på én måde, så sandsynligheden bliver  1/28
som du så kan omregne til %. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2016 af Studentos

Slettet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke helt korrekt.

Det er rigtigt, at der er 8 muligheder for den første kugle og 7 for den anden. Der er derfor 8*7 mulige udfald. Disse 56 mulige udfald udgør udfaldsrummet.

Der er to muligheder for at få de to hvide, nemlig 2 muligheder for den først udtrukne og derefter 1 tilbage for den anden. Natallet af gunstige udfald er derfor 2. Sandsynligheden for at trække de to hvide er derfor 2/56 = 1/28.

Man skal holde antallet af udfald og antallet af gunstige udfald ude fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2016 af mathon

eller tænkt
                        2 ud af 8 gange 1 ud af 7

                        h = sandsynligheden for to hvide ved to udtrækninger uden tilbagelægning:

                        p(h)=\frac{2}{8}\cdot \frac{1}{7}=\frac{1}{4}\cdot \frac{1}{7}=\frac{1}{28}

                       


Skriv et svar til: Procent og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.