Matematik

Grundtallet og begyndelsesværdien

01. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan slet ikke finde ud af denne her opgave, den lyder sådan:

Angiv grundtallet "a" og begyndelsesværdien "b" for nedenstående funktioner:

f (x) = 2 * 1,6^x 

g (x) = 1,6 * 2^x

h (x) = 0,6 * 0,75^x

Kan i måske regne det ud, og forklare hvordan i gjorde det? det kunne være et stort hjælp! tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af 656

Formlen for en eksponentiel funktion er y=b*a^x

Grundtallet for funktionen f(x) = 2 * 1,6^x  er derfor 1,6 mens begyndelsesværdien er 2.

Grundtallet for funktionen g (x) = 1,6 * 2^x er 2 mens begyndelsesværdien er 1,6.

Den sidste opgave kan du selv "løse".


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2016 af SuneChr

# 0
Det giver kun mening at tale om b som begyndelsesværdi, når x = 0.  Da er f (0) = b
Funktionen er defineret for alle de reelle tal.
a kaldes også fremskrivningsfaktoren.


Skriv et svar til: Grundtallet og begyndelsesværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.