Matematik

En funktion (f) er givet - Bestem f(x)

07. marts 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg arbejder lige pt. med differentialregning, hvor jeg er blevet stillet dette til opgave:

En funktion f er givet ved f(x)=\frac{1}{3}x^3+e^4^x
Bestem f'(x)

Hvordan skal dette gribes an?

Mange tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af mathon

                  f{\, }'(x)=\left (\frac{1}{3}x^3 \right ){}'+\left (e^{4x} \right ){}'


Svar #2
07. marts 2016 af shadyp

Tak!
Hvordan kan det være at man skal gøre følgende?
Det skal gerne kunne forklares i min aflevering.

Det ville være vildt fedt, hvis du enten kunne forklare mig det eller linke til et sted, der gør det.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2016 af mathon

                  

                  f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^2+e^{4x}\cdot 4

                  f{\, }'(x)= x^2+4e^{4x}


Svar #4
07. marts 2016 af shadyp

Tusind TAK for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: En funktion (f) er givet - Bestem f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.