Matematik

Potensfunktion

08. marts 2016 af Tina12453 - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet. Jeg har lavet a) og b), hvor jeg i a) har fået ligningen:

y = 19.625*x^(0.50367)

Er der nogen der kan hjælpe med c)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af mathon

c)

                     \frac{(1+r)\cdot v}{v}=\left (\frac{1{,}05\cdot T}{T} \right )^{0{,}50367}

                     1+r=1{,}02488

                     r=0{,}02488=2{,}488\%\approx 2{,}5\%

Når gassens temperatur vokser med 5%, stiger lydens hastighed i gassen med 2,5%.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.