Afsætning

Afsætning og matematik

13. marts 2016 af mathiasschulter (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hey yo folks

Skal jo afl. en opgave på fredag i mat. Mangler lidt hjælp, vil I venligst hjælpe??!.?

Det er en opgave der tager udgangspunkt i en Formel der lyder med tabellen:
P(T) = P0• at

Tabellen ser sådan ud

År: 1994 1995. 1996 1997 1998 1999 2000

BNP 1090 1124 1156 1193 1219 1250 1294
(Mia.kr)

Skal beregne tallene p0 og a?

Der skal beregnes BNP i 2006

Har fået de her tal
P0= 1092,337 & a= 1,02836

B? Sætter jeg det i 12 eller hva?
Så det giver 1526?
Det kan være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af bennerkaj (Slettet)

Du har jo fået forærende, hvilket funktionsudtryk, du skal bruge

P(t) = P0 at

Dette er en eksponentielt voksende funktion. Du skal så bestemme a og P0 ud fra tallene i tabellen. Jeg tastede tallene ind i Excel og lod Excel fitte en eksponentiel funktion. Der fandtes

P0 = 1092,337 og a = 1,02826

b) Med den model findes P i 2006 til P(12) = P0 a12 = 1092,337 •1,0282612 = 1526

så ja du var på rette vej :)


Skriv et svar til: Afsætning og matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.