Matematik

Andengradspolynomier

16. marts 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål angående andengradspolynomier.

Jeg har følgende funktion:

3x^2 - 2x + 5 = 0

Så finder jeg d, og den får jeg til -56. (Tror det er rigtigt).

Så skal jeg finde toppunktet med denne formel:

(h,k) = (-b/2a, -d/4a)

Men så er mit spørgsmål: Når d nu i forvejen er - og så skal skrives som minus, bliver det så

(h,k) = -(-2)/2*3 og -(-56)/4*3

Skal jeg skrive minus både udenfor og indeni parantesen? Fordi så bliver det jo til:

2/6 og 56/12 når man regner det ud.

Håber i forstår hvad jeg mener.
?Min lærer sagde at jeg skulle skrive det sådan, med to minusser, men jeg ved ikke om det er rigtigt, for synes resultaterne bliver mærkelige.

Vh. Mai.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af mathon

(h,k) = -(-2)/(2*3) og -(-56)/(4*3)

(h,k) = 1/3 og 14/3


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.